Dozen van de Dozenhal

Alleen in de Dozenhal is het mogelijk om te zoeken in een voorraad met wel meer dan 2500 verschillende formaten! Juist doordat we zo veel formaten op voorraad hebben, kunnen bestellingen binnen enkele dagen al geleverd worden met onze eigen transportservice. Vooral doordat we gebruik maken van een eigen transport service kunnen we er zeker van zijn dat onze chauffeurs onze producten in de beste staat in de minste hoeveelheid tijd kunnen afleveren. Zoals er op onze website staat, vandaag besteld betekent dat de levering morgen al mogelijk is!

Dozen zoeken met de zoektool

Met de zoektool op de website van de Dozenhal kunt u eenvoudig zoeken naar de dozen die u nodig heeft. Als eerste vult u de lengte, breedte, hoogte en het aantal in waar u naar op zoek bent. vervolgens gaat ons algoritme op zoek binnen de voorraad naar de dozen die het beste aansluiten op de zoekvoorwaarden die u zojuist heeft ingetikt. Dit betekent dat er niet alleen dozen gezocht worden die precies voldoen aan uw formaateisen, maar ook dozen die er goed in de buurt komen. Op die manier kunt u snel en efficiënt vinden wat u zoekt.

Voordelen van de Dozenhal

Als het gaat om kartonnen dozen, dan is de Dozenhal simpelweg de beste keuze. Dat komt niet alleen doordat we een zeer grote voorraad hebben, sterker nog, de grootste van heel Nederland, maar ook doordat we zo veel verschillende mogelijkheden bieden. Neem bijvoorbeeld onze specialistische dozen, zoals de palletdozen die specifiek bedoeld zijn voor het transport van grote producten. Het is bij de Dozenhal ook mogelijk om de dozen te bedrukken met een eigen logo, of zelfs een complete bedrukking aan alle kanten!

Het stappenplan

Het stappenplan is als volgt: u gaat eerst direct zoeken in onze voorraad, waarbij het mogelijk is om direct te kiezen tussen 2500 verschillende goedkope dozen. Wanneer u niet vindt wat u zoekt, kunt u ook gloednieuwe dozen op maat gemaakt bij ons bestellen. Vervolgens ontvangt u een offerte op maat van ons, en zodra u akkoord gaat worden de dozen op locatie geleverd.

De leukste damestassen van dit moment

Nog even en het is weer lente! Dat betekent dus ook dat we onze garderobekast weer een flinke update geven en bekijken welke tassen helemaal hot zijn voor aankomend seizoen. Kan jouw tassencollectie ook weer eens een nieuwe aanwinst gebruiken? In dit artikel geven we je inspiratie! 

Hand op de knip 

De vintage-stijl is eigenlijk nooit helemaal uit de mode geweest en ook dit jaar zien we weer een aantal vintage-elementen terug in onze tassen. Neem nu bijvoorbeeld een vrouwen tas met een “knipsluiting”! Misschien had je oma vroeger ook een clutch of portemonnee met die typische sluiting die je met twee vingers moest open “knippen”. Met een beetje geluk vind je zulke tassen nog in de kringloopwinkel, maar gelukkig kunnen we deze tassen met knipsluiting ook gewoon in de normale winkels verwachten aankomend seizoen! 

Reptielenprint handtas

You either love it or hate it, maar reptielenprintjes zagen we afgelopen jaar al langzaam verschijnen en deze trend zetten we dit jaar ook weer gewoon voort! Een damestas in zwart-witte slangenprint is bijvoorbeeld echt niet meer weg te denken uit het mode-straatbeeld van tegenwoordig. Of je nu voor een grote shopper of een klein schoudertasje gaat maakt verder niet uit, als de tas maar een reptielenprint heeft! 

Nylon handbags 

Ben je echt fan van de sportieve look? Dan zul je vast blij zijn met de volgende tassentrend: nylon tassen met allerlei te gekke printjes! Nylon is een synthetisch materiaal dat in alle denkbare kleuren kan worden geverfd, dus de mogelijkheden zijn eindeloos te noemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van camouflageprint of bloemetjesprint? Een nylon tas heeft een sportieve uitstraling, dus draag deze handbag bijvoorbeeld op een casual outfit met sneakers en jeans. 

Bucket bag 

Een leren bucket bag is de perfecte kruising tussen klassiek en modern, dus deze tas willen we je ook absoluut niet onthouden! Donkere kleuren zoals zwart of bordeauxrood kunnen altijd, maar voor de lente/zomer is het ook eens leuk om een bucket bag in een pastelkleur of felle kleur te dragen. Een bucket bag is ideaal om te gebruiken voor iedere dag, maar een kleine variant op deze tas kan ook prima als een mooi avondtasje door.

https://www.marington.nl/damestassen/

Op zoek naar een advocaat in Ede?

Wanneer u op zoek bent naar een advocaat in Ede, dan zit u bij Vallei Advocaten en Mediators goed. Wij zijn niet alleen krachtig in ervaring, maar ook in daden. Onze groep heeft een heleboel gebieden in recht waar we expert in zijn, en u dus bij uitstek goed mee van dienst kunnen zijn. Wanneer u op zoek bent naar een advocaat die goed gespecialiseerd is, en al veel ervaring heeft in het rechtssysteem, dan moet u bij Vallei Advocaten en Mediators zijn. Wij zullen u helpen met alles wat we in huis hebben.

Advocaat in Ede, expertise in personen- & familierecht

Als advocaat in Ede hebben we onder andere expertise op het gebied van personen- en familierecht. In dit gebied merken we dat er veel behoefte aan deskundigheid is, en dat proberen we onze klanten dan ook te geven. De advocaten en mediators van Vallei Advocaten & Mediators staan u gewoon bij in alle kwesties waar u mee te maken kunt hebben met betrekking tot personen- en familierecht. Een aantal zaken die hieronder vallen zijn onder andere echtscheidingen, alimentatie en omgangsregelingen.

Expertise in arbeidsrecht

Naast onze expertise in personen- en familierecht, hebben we ook expertise op het gebied van arbeidsrecht. Er zijn een heleboel verschillende zaken die hieronder vallen, bijvoorbeeld het opstellen van arbeidsovereenkomsten, of het aanpassen van de voorwaarden of juist het afscheid nemen van een werknemer. Het is nou eenmaal zo, arbeidsrecht is ontzettend breed in wat er allemaal onder valt. Gelukkig kunnen wij met alles helpen. We zijn erg bedreven en ervaren in individueel arbeidsrecht, maar daar blijft het niet bij. We hebben ook ervaring op het gebied van collectief arbeidsrecht.

Expertise in ondernemingsrecht

Tot slot is onze laatste expertise het ondernemingsrecht. Wij staan voor ondernemers klaar met juridische vragen die over van alles en nog wat kunnen gaan. Hierbij kunt u denken aan conflicten tussen aandeelhouders, fusies en overnames, aandeelhoudersovereenkomsten en bestuurdersaansprakelijkheid. Zo ziet u, Vallei Advocaten & Mediators kan u met van alles en nog wat helpen met onze expertise en ervaring in vele gebieden van het recht.

Een goede uitvaart organisatie

Er zijn veel mensen die bij leven al een uitvaart willen regelen bij leven. Het voordeel hiervan is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe jij je uitvaart wilt hebben en welke dingen er allemaal in moeten komen. Ook is dit gemakkelijker voor de nabestaanden. Zo weten zij wat de wensen waren van de overleden persoon en hoe ze dit moeten uitvoeren. Ook kan het zo zijn dat de overleden persoon van te voren al een uitvaart organisatie heeft geregeld die voor hun een uitvaart goed kunnen regelen. Het hebben van een uitvaart organisatie tijdens deze periode is wel echt een must. 

Waar helpt een uitvaart organisatie mee? 

Er zijn verschillende dingen waarmee een uitvaart organisatie goed kan helpen. Zo kunnen zij als eerste je uitvaart goed regelen. Zij hebben veel ervaring en weten dus welke dingen er normaal zijn voor een mooie en waardige uitvaart. Ook kunnen de medewerkers van een uitvaart organisatie een goede steun zijn. Het is namelijk wel belangrijk dat je blijft praten over je gevoelens tijdens deze emtionele rollercoaster. Zij kunnen je dan ook advies geven over wat je met je gevoelens moet doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen aansluiting hebt met het personeel van de uitvaart organisatie, dan kun je dit het beste aangeven zodat je misschien met een andere medewerker hieraan kunt werken. 

Wat is een goede organisatie? 

Door de vele uitvaart organisaties kan het moeilijk zijn om een geschikte organisatie te vinden die jou kan helpen bij het regelen van de organisatie. Je kunt op Barbarauitvaart.nl/uitvaart-regelen-bij-leven/ kijken naar een uitvaart organisatie die veel ervaring heeft met het regelen van de uitvaart en erg betrokken is bij de nabestaanden.

Dit incassobureau in Ede heeft mij goed geholpen!

Ik heb de hulp in moeten schakelen van een incassobureau in Ede. De laatste tijd merkte ik dat een paar goede klanten van mij niet meer de facturen betaalden. Sommige waren soms nog eens van vier maanden geleden. Daarom werd het tijd dat ik actie ging ondernemen. Ik ging op zoek naar een incassobureau die mij goed en professioneel kon helpen met mijn probleem.

Op zoek naar een deskundig incassobureau in Ede

Het zoeken naar een goed incassobureau in Ede die niet alleen maar goed zijn werk is, maar ook een goede band kan creëren was moeilijk dan ik dacht. Voor mijn gevoel had ik al bij het eerste bureau een goede klik met de persoon waar ik het gesprek mee had, alleen ze waren net begonnen en ik wist niet zeker of ze genoeg ervaring hadden om mij te kunnen helpen. Bij de volgende had ik helemaal geen klik met die persoon. Hij had het meteen al over een heel stappenplan hoe zij te werk zouden gaan, terwijl ik nog niet eens mijn probleem kon vertellen. Dus daar was ik snel weggegaan. Gelukkig was het volgende bedrijf wel een goed bedrijf. Het bedrijf heette Incassonet en zij waren luisterde erg goed naar mijn probleem en bedachten samen een passende oplossing.

Zonder Incassonet was het nooit gelukt!

Ik ben echt dankbaar voor wat Incassonet allemaal voor mij heeft gedaan de afgelopen maanden. Mijn klanten die kregen van hun te horen, als ze niet gingen betalen dat ze de deurwaarder op de stoep zouden krijgen. Hierdoor kregen ze een soort van angst en gingen ze wel betalen. Ze deden dit op een vriendelijke en professionele manier.

Incassonet.nl

Wilt u meer weten over de geweldige service van Incassonet? Op de website van Incassonet vindt u alle informatie over de diensten die zij kunnen aanbieden voor uw bedrijf. Heeft u vragen en wilt u deze beantwoord hebben door één van de medewerkers van Incassonet? In hun ‘Vragen’ overzicht, vindt u de meest gestelde vragen die klanten hebben en deze zijn ook beantwoord.

De beste letschade advocaat van Rotterdam, wie is het?

Bij ons is het al een tijdje de vraag wie de beste letselschade advocaat van Rotterdam nu eigenlijk is. Om eerlijk te zijn weet ik al best een tijd het antwoord op deze vraag. Het komt doordat ik al meerdere dingen heb ervaren en hiernaast gewoon graag wil bepalen wie het wordt. Om in het begin van de blog maar alvast voorop te stellen ga ik zeggen dat je beter kunt kijken naar wat er allemaal mogelijk is in plaats van je direct te focussen op een enkele aanbieder. Dit heb ik gedaan en na overal met een objectieve blik het proces te hebben geobserveerd kan ik jou vertellen dat je naar Latent Letselschade moet gaan als je op zoek bent naar goede hulp! Zij kunnen jou namelijk helpen met alles wat je nodig hebt en dit verloopt dan ook goed in vergelijking met een andere letselschade advocaat in Rotterdam.

Mijn ervaring met de beste letselschade advocaat van Rotterdam

Ik heb Latent Letselschade gekozen als mijn letselschade advocaat uit Rotterdam. Nadat ik bij de concurrenten al veel negatiefs had gehoord en het ook had ervaren met een tweetal processen gaf ik Latent Letselschade maar eens een kans. Om eerlijk te zijn ben ik blij dat ik hiervoor heb gekozen, mijn proces is namelijk succesvol afgesloten en eigenlijk kan ik niet anders zeggen dan dat dit soepel is verlopen en ik blij ben met het resultaat. Ze hebben het project zo aangepakt dat ik eigenlijk best wel blij was met alles en ik tevreden terug kan kijken.

Ook benieuwd?

Misschien heb jij ook wel een vraag over iets wat jou aan kan gaan of waarvan je niet zeker weet of je bij een letselschade advocaat in Rotterdam moet zijn. In dit geval is het mogelijk om zo snel mogelijk verder te gaan naar Latent Letselschade. Zij weten op welke manier ze je kunnen helpen als je vragen hebt. Om eerlijk te zijn ben ik blij met de manier waarop het verliep en zij zorgden voor een goed resultaat, meer heb je niet nodig in mijn optiek.

Hoe je een uitvaart kan regelen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende bedrijven die je kunnen helpen bij het regelen van de uitvaart voor de dierbare. Het is dan wel belangrijk dat je een bedrijf hebt die goed bij je past. Zo moeten zij wel de wensen uit kunnen voeren die jij hebt om een goede uitvaart te kunnen regelen voor jou en de andere nabestaanden. Het is daarnaast ook belangrijk dat er verschillende persoonlijke aspecten worden verwerkt in de uitvaart zodat de persoon echt wordt herdacht, en mensen ook echt weten wie de persoon was en wat hij of zij in het dagelijkse leven deed.

 Hoe kun je een uitvaart regelen?

Als de overledene een ziekbed heeft gehad hebben ze vaak hun wensen wel ergens genoteerd. Het wordt dan dus een stuk gemakkelijker om alles te regelen. Het enige wat de nabestaanden dan nog moeten doen is het terugbrengen van persoonlijke aspecten. Dit kan je doen door verschillende diavoorstellingen te gebruiken. Maar ook door het lievelingsdrankje van de overledene te serveren. Of verschillende foto’s van deze persoon te gebruiken. Zorg er alleen wel voor dat je de uitvaart niet in je eentje gaat regelen. Dit kan voor veel stress zorgen in deze periode. Ook kun je hulp vragen van verschillende bedrijven.

Een persoonlijke uitvaart kan belangrijk zijn

Een persoonlijke uitvaart is voor veel mensen belangrijk omdat ze dan goed afscheid kunnen nemen van de persoon en hoe die persoon daadwerkelijk in zijn of haar leven was. Hierdoor krijgen alle mensen een goed beeld van de persoon en wat hij of zij in het dagelijkse leven deed. 

In welk geval kies je voor een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundig onderzoek wordt vaak uitgevoerd om duidelijkheid te scheppen waar er onduidelijkheid is over een werknemer die en poos arbeidsongeschikt is geweest. Het kan dan voordelig zijn om een arbeidsdeskundig onderzoek uit te laten voeren, omdat die kan uitzoeken hoe belastbaar de werknemer is na de (lange) periode van arbeidsongeschiktheid, of er zicht is op terugkeer naar de eigen werkplek, of het werk eventueel passend gemaakt moet worden, of er eventueel een andere werkplek binnen dezelfde organisatie beter past of het juist beter is als de werknemer op zoek gaat naar een werkplek bij een andere organisatie. Al deze dingen kan een arbeidsdeskundig onderzoek voor u uitzoeken, en dat kan behoorlijk wat duidelijkheid scheppen.

Proces

Wat gebeurt er nou eigenlijk bij een arbeidsdeskundig onderzoek van AdXpert? Ieder bedrijf die arbeidsdeskundig onderzoek aanbiedt als een van de services pakt het natuurlijk anders aan. AdXpert voert zijn arbeidsdeskundig onderzoek uit aan de hand van interviews met de werknemer. De interviews bij ons arbeidsdeskundig onderzoek worden uitgevoerd door onze arbeidsdeskundigen. De bedrijfsarts heeft hierbij ook inbreng, en aan de hand van die interviews wordt er dan bepaald of de werknemer in staat is om het werk te hervatten. Wanneer dit het geval is, dan gaan we verder kijken naar de eigen werkplek, een andere werkplek binnen de eigen organisatie of een werkplek bij een andere organisatie.

Een arbeidsdeskundig onderzoek van het eerste, of tweede spoor?

Eigenlijk hebben we het al gehad over een arbeidsdeskundig onderzoek die van het eerste of tweede spoor is. Het verschil berust namelijk in het vervolgonderzoek na de interviews. Wanneer de werknemer terug kan keren naar de eigen werkplek, dat in ieder geval bij dezelfde organisatie is, dan blijft de werknemer op hetzelfde spoor als ze eerst was, dus een arbeidsdeskundig onderzoek van het eerste spoor. Wanneer er op zoek gegaan wordt naar een werkplek bij een andere organisatie, dan is het alsof de werknemer op een nieuw spoor gaat in haar leven. Oftewel een arbeidsdeskundig onderzoek van het tweede spoor!

Bekijk nu de website voor meer informatie.

Een uitvaart organisatie bij jou in de buurt

Als een dierbare van je overlijdt kan het erg vervelend zijn. Dit is namelijk een moeilijke periode waarin veel geregeld moet worden en je op zoek moet gaan naar de juiste dingen. Gelukkig zijn er verschillende mensen die je goed kunnen helpen. Zo zijn er de ander nabestaanden die een mooie uitvaart voor de overledene neer willen zetten. Veel dingen kunnen in die tijd zelf geregeld worden, maar ook is het vaak zo dat het teveel wordt voor de nabestaanden om in deze tijd. Gelukkig is er een uitvaart organisatie die je wat lasten kan ontnemen in deze moeilijke tijd. 

Het kiezen van een goede uitvaart organisatie

Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die erg belangrijk kunnen zijn bij het uitkiezen van een juiste uitvaart organisatie. Zo is een van de dingen dat je wel een klik moet hebben met de uitvaart organisatie waar jij je uitvaart wilt gaan regelen. Dit moet gebeuren omdat je veel samenwerkt met de mensen van de uitvaart organisatie en zij jou daarom wel goed moeten kunnen helpen. Ook moet de uitvaart organisatie redelijk dicht bij je woonplaats liggen. Hierdoor kun je gemakkelijk naar ze toe als je vragen hebt of wat meer duidelijkheid wilt over bepaade zaken van de uitvaart. 

Alles op een rijtje 

Het is voor de uitvaart organisatie wel belangrijk dat je alles op een rijtje zet om aan hun te kunnen laten zien welke dingen jij graag geregeld wilt hebben voor de uitvaart. Zo kunnen zij hiermee aan de gang gaan en een goede uitvaart voor de overledene neerzetten. 

De kosten van een uitvaart

Er zijn veel mogelijkheden bij de uitvaart van een dierbare. En vaak zijn keuzes hierin maken ook niet erg gemakkelijk. De gemiddelde kosten van een uitvaart liggen al snel tussen de €5000 en €10000. Dit hangt er natuurlijk ook vanaf of je er alles op en aan wilt, of dat je liever een kleine uitvaart in besloten kring. Zorg wel dat er van te voren een kleine begroting gemaakt is zodat je ongeveer een schatting hebt van de kosten, en dat je niet volledig voor verassingen komt te staan met de uitgaven.

Begrafenis of crematie

Een overledene kan er voor kiezen om een begrafenis om een crematie zonder de nabestaanden te realiseren. Dit is dan natuurlijk goedkoper dan het organiseren van een uitvaart met nabestaanden. Het kan dus zo zijn dat als je een klein budget hebt dat nabestaanden niet bij de crematie of begrafenis kunnen zijn. Een begrafenis zonder nabestaanden kost €2975,- en een crematie zonder nabestaanden kost ook €2975,-. Het maakt dus verder niet zo heel veel uit of de overledene nou een crematie of begrafenis zonder nabestaanden wilt.

De hulp van een uitvaartorganisatie

De hulp van de uitvaartorganisatie kan natuurlijk erg bevorderlijk zijn voor het eind resultaat. Deze mensen hebben namelijk verstand van het regelen van de uitvaart. Er zijn ook hierbij veel verschillende bedrijven die jou kunnen helpen . Een van die bedrijven is Uitvaart Cooperatie. Zij hebben veel verstand van het regelen van deze zaken en kunnen jou ook steunen waar dat nodig is.

Haar implanteren in Turkije

Als u uw haar wilt laten implanteren in Turkije wilt u zich natuurlijk goed vooraf oriënteren. U kunt hiervoor een goed consult aanvragen bij Globalhair.nl. Een consulent kan u dan informeren over wat u van Turkse haarspecialisten kunt verwachten en wat de procedure is. Zo weet u exact waar u aan toe bent wanneer u voor haartransplantatie kiest.

Gewoonlijk zal u door een specialist uit een haarkliniek in Turkije geholpen worden met de FUE techniek. De FUT is ook mogelijk, maar minder gewenst. Ook Global Hair raadt de laatste FUT methode af. In het eerste geval van de FUE haarimplantatie methode zullen er weinig effecten zijn na afloop van de haarbehandeling. Deze vorm van haartransplantatie zorgt voor het meest natuurlijke effect. Als u dus kaalheid wilt aanpakken, een volle baard wilt of nieuwe volle wenkbrauwen dan kunt u terecht op Globalhair.nl. Daar kunt u alles vinden over haar transplanteren in Turkije.

Turkse specialisten in haar

Mocht u uw haren willen laten implanteren in Turkije dan zult u behandeld worden door Turkse specialisten in haar. Deze ISHRS haarchirurgen kunnen met FUE baardtransplantatie en FUE wenkbrauwtransplantatie en andere vormen van haar transplanteren uw uiterlijk maken zoals u wenst. Uiteraard is het ook een optie om voor de FUT methode te kiezen als u dat wilt. Ga daarom voor een professionele haarkliniek in Turkije die de beste haarspecialisten in huis heeft. Maak gauw een afspraak met een consultant van Globalhair.nl en u kunt op professionele wijze uw haren laten transplanteren.

Goed consult aanvragen

Een goed consult over haartransplantatie kunt u aanvragen bij Globalhair.nl. U kunt bij ons alles vragen over de werkwijze van Turkse haarspecialisten die met de FUT of de FUE methode te werk gaan. Als dus baardharen wilt implanteren of als u liever wenkbrauwharen wilt transplanteren dan kunt u bij onze haarklinieken terecht voor haarimplantatie in Turkije. U kunt dan ook een PRP plasmabehandeling krijgen. Vraag daarom een professioneel consult aan bij Global Hair over Turkse haartransplantatie.

 

https://www.globalhair.nl/

Een advocatenkantoor gevestigd in Alkmaar, Hoorn en Amsterdam

Een modern en toonaangevend advocatenkantoor

Bij CKH advocaten zijn advocaten werkzaam met veel ervaring en expertise in een bepaald specifiek rechtsgebied. Het is een modern en toonaangevend advocatekantoor die gevestigd is in Amsterdam, Almaar en Hoorn. De advocatenkantoren zijn gevestigd op bedrijfslocaties, waardoor het goed bereikbaar is. In het advocatenkantoor zijn elf betrokken, ondernemende en ambitieuze advocaten werkzaam. De advocaten onderscheiden zich ten opzichte van concurrerende advocaten doormiddel van zelfbewustzijn en middelmaat. Advocaten die niet alleen beloften maken, maar dit ook daadwerkelijk waarmaken. De CKH advocaten hebben alle rechtsgebieden in huis en beheersen het recht. CKH advocaten vinden het van groot belang om kwaliteit te bieden die gekoppeld zijn aan snelheid en klantgerichtheid. De klant staat hierin centraal. Er is sprake van duidelijke & heldere adviezen, korte communicatielijnen en goede bereikbaarheid. Wil je meer weten over CKH advocaten? Neem dan contact op of neem een kijkje op de website!

 

Welke rechtsgebieden biedt CKH advocaten aan?

Zoals eerder gezegd hebben CKH advocaten alle rechtsgebieden in huis en beheersen het recht. Aan welke rechtsgebieden kan je hierbij denken? Denk bijvoorbeeld aan ondernemingsrecht, dat weer onderverdeeld is in reorganisatie, BV oprichten, NV oprichten, aandeelhoudersgeschillen, due diligence, stichting/vereniging oprichten en fusies & overnames. Ook kan je hierbij denken aan burenrecht, dat weer onderverdeeld is in beplanting, erfdienstbaarheid, overlast, erfgrens en recht van overpad. Ook gezondheidsrecht dat weet bestaat uit medisch tuchtrecht is een onderdeel van deze rechtsgebieden. Intellectueel eigendomsrecht is ook een groot onderdeel van de diverse rechtsgebieden. Het intellectueel eigendomsrecht bestaat uit het handelsnaamrecht, domeinnaamgeschillen, modellenrecht, merkenrecht, I-DEPOT, octrooirecht en auteursrecht. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van rechtsgebieden dat CKH advocaten aanbiedt. Wil je weten welke rechtsgebieden CKH advocaten precies aanbiedt? Laat je dan informeren door de gespecialiseerde advocaten of bekijk in het kopje ‘rechtsgebieden’ op de website waar CKH advocaten gespecialiseerd in is.

Weet jij waar je nu echt daadwerkelijk recht op hebt?

Wanneer je te maken hebt gehad met een ongeluk dan is de kans groot dat je hier blijvende schade aan over houdt dan kunnen er behoorlijk wat dingen veranderen. Om dit allemaal goed inzichtelijk te krijgen is het soms verstandig om een letselschadebureau in te schakelen.

In kaart brengen waar je recht op hebt

Als je te maken hebt gehad met een ongeluk dan kunnen hier vervelende gevolgen aan vast hangen. Het kan betekenen dat je hier letselschade aan over hebt gehouden of te maken hebt met mentale problemen. Het is goed om te kijken welke rechten en mogelijkheden je allemaal hebt wanneer dit het geval is. De kans is groot dat jij zelf geen flauw idee hebt wat hier allemaal onder valt en waar je nu wel of geen recht op hebt. Om er toch voor te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt dan is het verstandig om hierbij een externe partij in te schakelen met kennis. In zo’n geval kan je vaak uitwijken naar een letselschadeadvocaat of een letselschadebureau, zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt.

Last van een whiplash?

Wanneer je een ongeluk hebt gehad en hier bijvoorbeeld een whiplash aan over hebt gehouden dan is de kans groot dat je hierbij recht hebt op een whiplash schadevergoeding. Toch is dit bij veel mensen niet bekend, maar eigenlijk is het best logisch. De kans is groot dat jij door dit ongeval bijvoorbeeld niet meer kunt werken of tijdelijk uit de running bent. Deze kosten moeten natuurlijk vergoed worden, en het is dan ook niet meer dan gek dat deze kosten bij de aanstichter verhaald worden. Hierbij kan je aan allerlei kosten denken, stel dat er bijvoorbeeld medicatie moet komen, deze kosten worden dan verhaald op de verantwoordelijke. De kans is groot dat je ook langere tijd uit de running bent en dus ook niet in staat bent om te werken. De kosten hiervan moeten wel gedekt worden en ook hierbij geldt dat de aanstichter verantwoordelijk is voor het dekken van deze kosten. Om hier ook echt alles uit te halen moet alles zeker goed uitgepluisd worden.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/

Aanrijding? Wat moet je nu eigenlijk doen?

Het is nooit leuk om te maken te krijgen met een ongeluk en toch komt het nog regelmatig voor. Je hoort of ziet het op het nieuws of je hebt er zelf mee te maken gehad. Het is iets wat iedereen eigenlijk weleens heeft zien gebeuren en je mag blij zijn dat je nooit in die situatie terecht bent gekomen.

Meemaken en verwerken

Wanneer je te maken hebt gehad met een ongeluk dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk vergeten. Toch is dit iets wat zeer zeker niet gemakkelijk is en dan ook nog vaak erg pijnlijk kan zijn wanneer je hieraan terugdenkt. Als je bijvoorbeeld als fietser bent aangereden dan is de kans groot dat je hierdoor lang niet meer de fiets op durft of überhaupt de weg op gaat. Het kan goed zijn dat je dit wel kan en toch zal je dan anders op de fiets zitten dan voor de aanrijding. Het is natuurlijke erg vervelend en hoopt dan ook nooit in z’n situatie terecht te komen en toch heb je dit niet altijd zelf in de hand. Wanneer je een aanrijding hebt gehad kan je dit op verschillende manieren interpreten. Heb je bijvoorbeeld een aanrijding gehad met een meerdere mensen of was het een eenzijdig ongeluk? Het kan namelijk goed zijn dat jij door onoplettendheid ergens tegen aan fiets, dit betekend nog niet meteen dat je daadwerkelijk te maken hebt gehad met een ongeluk. Dit komt regelmatig voor en kan je dan ook beschouwen als onoplettendheid. In de meeste gevallen zie je eigenlijk dat een ongeluk ontstaat door onoplettendheid en is dit is dan ook een van de meest voorkomende aanleidingen van een ongeluk.

Weet wat je moet doen

Als het toch ooit gebeurt en je komt in een situatie terecht waarbij je toch te maken krijgt met een ongeluk dan is dit natuurlijk erg vervelend. Het is dan ook van groot belang dat je weet wat je moet doen in deze situatie. Wanneer je hier geen weet van hebt kan je soms lastig bepalen wat nu daadwerkelijk de beste manier is om hier mee om te gaan en welke handelingen je uit moet voeren.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/

Wat is een cao?

Een cao is iets waar iedereen al wel eens van gehoord heeft maar dat vaak een vaag begrip blijft. Ook voor ondernemers is het soms moeilijk om de bomen door het bos nog te zien. Daarom kan je in dit artikel een duidelijke uitleg lezen over wat een coa net is en waar jij als ondernemer in jouw sector rekening mee moet houden.

 

Wat is een cao?

De afkorting cao staat voor collectieve arbeidsovereenkomst. Het is een schriftelijke overeenkomst die alle afspraken aangaande arbeidsvoorwaarden bevat, zoals bijvoorbeeld het loon, betaling van overwerk, toeslagen op het loon, werk- en proeftijden, het pensioen en opzegtermijnen. Een collectieve arbeidsovereenkomst wordt afgesloten tussen één of meer werknemers, een werknemersorganisatie (zoals een vakbond) of een werkgeversorganisatie.

De afspraken die voor een cao gemaakt zijn, mogen nooit in strijd zijn met de wet. Ze zijn doorgaans wel gunstiger dan de afspraken in de wet. Zo kan een cao bijvoorbeeld een hoger minimunloon bepalen dan dat verplicht in de wet of kunnen werknemers door het cao recht hebben op meer vakantiedagen dan door de wet. Maar een cao kan dus nooit een lager minimumloon vastleggen.

 

Bij welke regels moet je rekening houden?

Een cao is een overeenkomst die slechts geldt voor een bepaalde sector of soort bedrijven. Cao’s kunnen nagelezen worden bij de werkgevers, werkgeversorganisatie of werknemersorganisatie die het cao afgesloten hebben. Een cao kan ook geupdate worden of er kunnen toevoegingen worden gedaan. Zo is er het cao-bouw, dat heeft al vele updates en toevoegingen gehad waardoor het wat ingewikkeld is geworden voor de ondernemer. Ook het cao schilders roept soms verwarring op door de complexe regeling van voor wie het geldig is. Als ondernemer kan je in zo’n gevallen altijd terecht bij een specialistenbureau, zij nemen je bedrijf onder de loep met al hun kennis over deze cao’s in het achterhoofd.

http://www.cbbs.nl

Cassatieschriftuur | Cassatie-advocaat.nl

Wanneer is cassatie mogelijk?

Cassatie is een begrip uit het recht. ‘In cassatie gaan’ betekent dat men beroep aantekent bij het hoogste rechtsprekende orgaan van het land tegen een uitspraak van een lagere rechter. Dit hoogste rechtsprekende orgaan houdt dan enkel rekening met de wijze waarop de lagere rechter de wet heeft toegepast. Een cassatierechter treedt dus niet in beoordeling van de feiten zelf. Dit is de leidraad van cassatie. In hoger beroep gaat u in op de beoordeling van de feiten zelf bij het gerechtshof. De uitspraak van het gerechtshof kan in cassatie worden gecasseerd wanneer de wijze waarop de rechter de wet heeft toegepast onjuist is. Dit is lastig en de Hoge Raad (die over de beoordeling gaat samen met de procureur-generaal) stelt zware eisen aan de cassatie. Voordat u in cassatie gaat, neem dan contact op met een cassatieadvocaat om te controleren of cassatie mogelijk is.

Wanneer u in overleg met uw cassatieadvocaat besluit in cassatie te gaan zijn er stappen die u moet volgen. In de cassatieprocedure stelt u allereerst cassatie in tegen de uitspraak van een gerechtshof. Dit wordt door u of uw cassatieadvocaat gedaan door een verklaring af te leggen op de griffie van het gerechtshof dat de uitspraak heeft gedaan. In de regel heeft u 14 dagen na een uitspraak om de cassatieprocedure te starten.

Het dossier wordt vervolgens verzonden naar de Hoge Raad. De verdachte of de vertegenwoordiger ontvangt een brief waarin een verzoek staat de cassatieschriftuur in te dienen. De schriftuur moet door een in Nederland ingeschreven advocaat ingediend worden. Het is een aanrader een cassatieadvocaat in dienst nemen omdat er andere advocaten weinig expertise hebben op het gebied van cassatie. De cassatieadvocaat gaat procederen tegen de Hoge Raad. De schriftuur dient 60 dagen na ontvangst van de brief ontvangen te zijn bij de Hoge Raad. De uitspraak van de Hoge Raad volgt in de maanden na ontvangst.

In cassatie gaan is mogelijk wanneer u voldoet aan de bovenstaande eisen. Aangezien er weinig expertise is op het gebied van de cassatieprocedure is Dhr. van Schaik een man die regelmatig voorkomt in de jurisprudentie sinds 2009. Hij heeft veel expertise op het gebied van cassatie.

http://www.cassatie-advocaat.nl/

LED TL buizen vervangen

Je vast al eens een LED lamp in een kleine of grote fitting gedraaid, maar wist je dat je ook TL LED verlichting kunt kopen? Die hebben dezelfde voordelen als andere LED lampen en kunnen je geld en energie besparen.

 

Voordelen van LED lampen

LED technologie is zeer efficiënt. Er wordt heel weinig hitte opgewekt, daar tegenover staat een hoge lichtopbrengst. Op plekken waar je lange tijd licht nodig hebt zul je het lagere energieverbruik zeker merken. LED lampen komen in alle soorten en maten, van warm licht voor de gezelligheid tot koel licht om in te werken.

 

Verschillen tussen LED TL en fluorescentielamp buizen

Bij LED TL heb je een buis met een aantal kleine LED lampjes die in serie staan geschakeld met een chip. LED lampjes zijn gericht in tegenstelling tot een conventionele TL buis. Bij een ouder type TL armatuur is een spiegelsysteem ingebouwd om het licht te weerkaatsen, bij LED TL is dat niet nodig.

 

LED TL armaturen

Als je nieuwe verlichting op wilt hangen kun je daarvoor armaturen kopen die specifiek gemaakt zijn voor LED TL lampen. Dan heb je alleen de voordelen, en hoef je geen rekening te houden met oude technologie. Je kunt overigens LED TL buizen vaak gebruiken in oude armaturen. Dan hoef je in de meeste gevallen alleen de buis en de starter te vervangen.

 

We weten al langer dat LED lampen de toekomst van verlichting zijn. Met LED TL kun je ook in de schuur, op de badkamer en in de werkruimte voordeel behalen uit moderne LED technologie.

https://www.leds-depot.be/led-230v/led-tl-t8.html

De beste advocaten van Alkmaar

Wanneer u een probleem of geschil hebt, wil u natuurlijk wel de beste advocaat op dat rechtsgebied. Je wil immers dat het probleem of geschil dat je hebt zo goed mogelijk wordt opgelost door iemand die ook echt kennis van zaken heeft. Het nadeel van zo’n advocaat is dan vaak de prijs, een goede advocaat kan namelijk al snel flink in de papieren lopen. De meeste mensen vinden dit dan ook een drempel. Onze advocaten in Alkmaar helpen u met volledige toewijding bij het oplossen van uw conflict. Wij werken bij ons advocatenkantoor samen met 7 zeer ervaren en gespecialiseerde advocaten die u kunnen helpen en adviseren op vele soorten rechtsgebieden.

Ons kantoor

Ons advocatenkantoor in Alkmaar is gevestigd op het bedrijventerrein Boekelermeer. Ons kantoor zit gevestigd aan de rand van het centrum en heeft een zeer moderne uitstraling. Daarnaast zijn wij zeer dichtbij de voetbalclub AZ gevestigd, waar wij tevens huisadvocaat van zijn en goed mee samenwerken. Ons advocatenkantoor is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Wij beschikken over een flink aantal parkeerplekken waar u geheel gratis kunt parkeren.

Gespecialiseerd in verschillende soorten recht

Onze 7 advocaten in Alkmaar zijn allen gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden. Wanneer u bijvoorbeeld een advocaat zoekt die gespecialiseerd is in ondernemingsrecht of contractenrecht bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast hebben wij ook advocaten die gespecialiseerd zijn in personen- en familierecht. Bent u opzoek naar een advocaat met een specialisatie in sportrecht en sponsoring? Ook dan zit u bij ons goed. Wij zijn een eigentijds advocatenkantoor met een geheel eigen stijl. Onze advocaten hebben veel kennis van zaken over vele verschillende soorten recht waardoor u voor bijna elk conflict of advies bij ons terecht kan. Wij staan ervoor om langslepende procedures te vermijden en stellen uw belangen voorop.

http://www.ckh-advocaten.nl/

Advocaat Arbeidsrecht werkt voor werknemer als werkgever

Een Advocaat Arbeidsrecht in Turnhout kan zowel voor de werkgever als voor de werknemer nodig zijn als je in Turnhout of elders werkt. Om deze te vinden zoek je in Google naar:’Advocaat arbeidsrecht Turnhout‘.

Werknemer
Het volgende voorbeeld maakt duidelijk waarom een Advocaat Arbeidsrecht voor een werknemer kan dienen. Je bent al sinds 25 jaar een zeer toegewijde werknemer op een bedrijf waar je steeds met hart en ziel gewerkt hebt. Je was steeds enorm gemotiveerd en als er ‘s avonds nog een werkje moest gebeuren, was jij steeds diegene die dat wel wilde doen. Je hebt je werk steeds gedaan alsof je voor jezelf bezig was. Je voelde je alsof je een deel van het bedrijf was. Maar de werkgever dacht hier duidelijk anders over. Op een bepaald moment wordt je moeder ernstig ziek. Omdat je enig kind bent, ben jij diegene die met je moeder naar de dokters moet gaan en naar het ziekenhuis. Al een geluk bestaat er een regeling waardoor je verlof kan krijgen via het werk om voor je moeder te zorgen. Je voelt je ergens wel schuldig naar je werkgever toe. Maar de zorg voor je moeder gaat nu toch voor. In het ziekenhuis wordt de diagnose terminaal ziek gegeven. Je moeder heeft nog maar een paar weken en of maanden te leven en heeft zorg nodig. Er moet op dat moment zo ontzettend veel geregeld worden. Ze kan niet meer in haar huis blijven wonen, dus er moet een zorgtehuis worden gezocht. Dit is op zich al een hele opdracht, want de plaatsen zijn beperkt. Er wordt dan een plaats gevonden dus de verhuis kan gebeuren. Vervolgens moet haar huis worden te koop gesteld en worden leeggehaald. Ondertussen moet er met mijn moeder ook regelmatig naar het ziekenhuis worden gegaan voor verdere onderzoeken. Er wordt beslist om wekelijks chemo te geven met telkens een onderbreking van  een week na twee weken chemo. Het regelen van al deze zaken vraagt enorm veel tijd en organisatie. Dit is dan enkel het rationele gedeelte van het hele gebeuren.

Emotionele kant
Maar dan is er ook nog het emotionele deel dat heel erg zwaar weegt. Zowel voor de moeder als voor jezelf. Je moeder heeft het nodig van bij haar te zijn. Het zijn de laatste weken en of maanden van haar leven. Zij is steeds een prachtige zorgende moeder geweest voor jou dus je wilt dit ook zijn voor haar in deze moeilijke tijden. Je wilt er zijn voor haar, zeker nu. Maar dan is er nog je werkgever die hier niet gelukkig mee is. Je gaat naar het ACV om eens te horen wat je rechten en plichten zijn. Daar wordt verteld dat je inderdaad de rechten hebt van het verlof te nemen. Dus je bent blij en begint ook deze papiermolen te regelen. Je denkt dat alles hierbij in orde is maar blijkt dat de werkgever hiervoor toestemming moet geven en het papier moet ondertekenen. En je werkgever gaat hier dus niet mee akkoord. Dus daar sta je dan. Wie kan je op dit moment adviseren? Dat is de Advocaat Arbeidsrecht. Je maakt een afspraak met hem en hoopt duidelijk geadviseerd te worden. Want bij het ACV hebben ze je toch niet helemaal verteld hoe het nu juist allemaal in elkaar zit. De Advocaat Arbeidsrecht staat je bij en geeft je correct advies. Het is voor mij tot een goede afloop gekomen omdat ik bijgestaan ben door een zeer goede Advocaat Arbeidsrecht in Turnhout die mijn dossier door en door kende en het goed verdedigd heeft op de rechtbank. Minder leuk is het contact met de werkgever op dit moment.

De advocaat die mij heeft bijgestaan, werkt bij advocatenkantoor Stappers.

Niet alleen asielzoekers zoeken een advocaat vreemdelingenrecht

Niet alleen asielzoekers zoeken in de zoekmachines op advocaat vreemdelingenrechtAls gespecialiseer advocaat wordt je zeer vaak geconfronteerd met beslissingen van de ambtenaar van de burgerlijke stand waarin deze weigert om een huwelijk te voltrekken tussen een Belg, EU onderdaan of derdelander met een persoon die door omstandigheden in tussentijd zonder verblijfsvergunning in België verblijft….

Het Hof van Beroep te Antwerpen, 3e kamer heeft op 28/1/2015 een vermeldenswaardig arrest geveld in een van mijn dossiers waarin zeer duidelijk is uiteengezet welke criteria worden beoordeeld om te kunnen beslissen of er al dan niet sprake is van een voorgenomen schijnhuwelijk.

Het Hof citeert in de 1e plaats het toepasselijke wetsartikel, zijnde artikel 167 van het Burgerlijk Wetboek waarin te lezen valt dat de ambtenaar van de burgerlijke stand het huwelijk weigert te voltrekken wanneer blijkt dat niet is voldaan aan de hoedanigheden en voorwaarden vereist om een huwelijk te mogen aangaan, of indien hij van oordeel is dat de voltrekking in strijd is met de beginselen van de openbare orde

De ambtenaar van de burgerlijke stand heeft derhalve van de wetgever een bijzondere taak opgedragen gekregen die onder de controle staat van de rechtbank. Aan de aanstaande echtgenoten, die een principieel recht op een huwelijk genieten ingevolge artikel 12 van het Europees verdrag van de rechten van de mens (EVRM) en artikel 23 van het Internationaal verdrag inzake burgerlijke en politieke rechten, kan geen negatieve bewijslast worden opgelegd aan de toekomstige echtgenoten; de bewijslast rust dan ook bij de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Het Hof stelt dat, gezien de intentie van de huwelijkskandidaten nooit met absolute zekerheid te achterhalen valt, de ambtenaar van de burgerlijke stand bewijzen dient aan te brengen die een ondubbelzinnig en beslissend karakter hebben.

De rechter die moet oordelen over het beroep van de kandidaat-echtgenoten tegen de beslissing tot weigering van de huwelijksvoltrekking van de ambtenaar van de burgerlijke stand, heeft de mogelijkheid om zich volledig in de plaats van de ambtenaar van de burgerlijke stand te stellen.

Belangrijk om te vermelden is dat de rechter ook rekening moet en kan houden met de situatie zoals deze is op het ogenblik dat de zaak door hem wordt behandeld en dus ook met nieuwe elementen of gegevens die dateren van na de weigeringsbeslissing van de ambtenaar van de burgerlijke stand of die pas nadien bekend zijn geworden.

In dit dossier stelde het Hof vast dat de man en de vrouwen vlot met elkaar kunnen communiceren en dat de vrouw intussen de Nederlandse taal meer dan voldoende machtig is.

Bovendien stelde het Hof vast dat de verklaringen van de man en de vrouw nagenoeg volledig gelijklopend waren en dat zij beiden gedurende langere tijd een relatie hadden en sedert meer dan een jaar hebben samengewoond op hun huidig adres.

Ook oordeelde het Hof dat de bijgebrachte schriftelijke verklaringen bewijskrachtig waren.

Voor wat betreft de klassieke argumentatie van de ambtenaar van de burgerlijke stand stellende dat de aanstaande echtgenoten gebruik hebben gemaakt van de zogenaamde “België-route” stelde het Hof vast dat de echtgenoten duidelijk verklaarden dat zij het systeem hebben misbruikt “omdat ze elkaar graag zaken”.

 

Dit wijst volgens het Hof op een effectieve relatie tussen partijen en de intentie om een duurzame levensgemeenschap tot stand te brengen.

Ook nam het Hof mee in rekening dat partijen duidelijk voldoende binding hebben met België.

Ook oordeelde het Hof dat het onderzoek door de politie zeer summier was en geen duidelijk element aan het licht brengt dat wijst op een voorgenomen schijnhuwelijk.

Het gegeven dat de vrouw zich zou bevinden in een precaire verblijfstoestand, zijnde zonder wettige verblijfstitel in België (illegaal) en een verblijfsrecht het voordeel zou halen uit het huwelijk, mag ook niet doen beslissen dat er sprake is van een schijnhuwelijk.

Het nastreven van een verblijfvoordeel, een materieel voordeel of om het even welk huwelijksvoordeel, is immers opzichzelfstaande niet onrechtmatig en niet onverenigbaar met de werkelijke wil om te huwen voor zover de aanstaande echtgenoten naast het beogen van huwelijksvoordeel ook de bedoeling hebben om een duurzame levensgemeenschap tot stand te brengen.

Het Hof stelde tot slot dat er in dit dossier dan ook onvoldoende zekerheid, gewichtige en overeenstemmende vermoedens bestaan, die strekken tot het bewijs van het voorgenomen huwelijk een schijnhuwelijk is.

Ook een hernieuwd onderzoek van de stukken doet beslissen dat niet zonder redelijke twijfel kan worden aangenomen dat het voorgenomen huwelijk er kennelijk en uitsluitend opgericht zou zijn om aan een van de partijen een verblijfsrecht voordeel te verschaffen en geenszins om een duurzame levensgemeenschap te vormen.

Uit de lezing van dit arrest kunnen derhalve meerdere elementen/beoordeling van criteria worden afgeleid worden welke moeten doen besluiten tot het niet bestaan van een schijnhuwelijk.

Ik hoop dan ook dat u bij deze een leidraad hebt om tot een min of meer correcte beoordeling te kunnen komen van uw kansen op succes bij het instellen van een hoger beroep tegen een beslissing van de ambtenaar van de burgerlijke stand.

U kan dit arrest volledig lezen vinden in het Rechtskundig Weekblad 2015 – 16, nummer 6, pagina 230 en volgende.

Advocaat incassorecht is aanpassen aan nieuwe werkelijkheid

Als advocatenkantoor gespecialiseerd in complexe en minder complexe incassodossiers is het zeer belangrijk te weten of er beroep gedaan kan worden op de algemene voorwaarden/factuurvoorwaarden op de voorzijde of keerzijde van een onbetaalde factuur. De meeste klanten die onze bijstand nodig hebben, zoeken in Google op ‘advocaat incassorecht‘…

Bij de incasso van een dergelijke onbetaalde factuur bestaat de vordering, al naargelang of er al dan niet beroep kan gedaan worden op de algemene voorwaarden/factuurvoorwaarden, niet alleen uit de hoofdsom van de factuur en de gerechtelijke interesten doch kan deze bijkomend  bestaan uit contractuele verwijlsintresten en een contractueel schadebeding.

In de meeste factuurvoorwaarden is opgenomen dat een contractuele verwijlsintrest van 10%  per jaar en een schadebeding van 10% van de hoofdsom verschuldigd is door de debiteur.

De bewijskracht van een factuur betreft dan ook niet uitsluitend het bestaan van de overeenkomst maar komt ook aan de orde wanneer de vraag wordt gesteld naar de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden op de factuur.

In welke mate levert het toezenden van een factuur waarop aan de keerzijde algemene contractvoorwaarden worden vermeld of waarop naar dergelijke voorwaarden wordt verwezen, het bewijs dat omtrent de toepassing van deze voorwaarden ten tijde van de contractsluiting overeenstemming was bereikt tussen partijen?

Dezelfde vraag kan gesteld worden in verband met vermeldingen op bestelbons, offertes, leveringsbonnen dergelijke.

 

Er dient nu een zeer belangrijk onderscheid gemaakt te worden tussen facturen met factuurvoorwaarden die door een handelaar aan een andere handelaar worden overgemaakt en facturen met factuurvoorwaarden die door een handelaar aan een particulier/niet handelaar worden overgemaakt.

Tussen handelaren geldt het principe dat de factuur, die uitdrukkelijk of stilzwijgend werd aanvaard, tussen handelaren het bewijs oplevert van het bestaan van de overeenkomst.

Algemeen wordt aangenomen dat deze bewijskracht zich ook uitstrekt tot alle vermeldingen op de facturen en dan ook met name tot de algemene factuurvoorwaarden die erop werden aangebracht.

Dit wordt uitdrukkelijk bevestigd door het Hof van Cassatie, zijnde het hoogste rechtscollege in België.

Of die voorwaarden nu op de voorzijde of de keerzijde van de factuur zijn aangebracht is zonder belang en evenmin is het van belang dat op de voorzijde van de factuur niet wordt verwezen naar de keerzijde van de factuur.

Wat indien de factuurvoorwaarden nu voor het eerst opduiken in de factuur en voorafgaand niet uitdrukkelijk ter kennis zijn gebracht aan de andere handelaar?

Het overgrote deel van de rechtspraak neemt ook dan aan dat de factuurvoorwaarden op deze factuur tegenstelbaar zijn aan de andere handelaar en de incasserende partij derhalve beroep kan doen op deze factuurvoorwaarden bij het uitblijven van een protest.

 

Indien de factuur uitgaat van een handelaar en wordt overgemaakt aan een particulier/niet handelaar dan  kan de handelaar in de regel geen beroep doen op deze factuurvoorwaarden lastens een particulier/niet handelaar.

De bijzondere bewijskracht van de factuur geldt namelijk enkel tussen kooplieden en niet ten aanzien van particulieren/niet handelaren.

Nochtans dient één en ander genuanceerd te worden gezien ook ten aanzien van particulieren aan de factuur een zekere waarde kan toegekend worden, met name diegene van feitelijk vermoeden.

Samen met andere elementen kan de rechter dan uit het niet protesteren van de factuur, onder omstandigheden, de stilzwijgende aanvaarding van de factuurvoorwaarden door de particulier afleiden.

Ten aanzien van consumenten is de rol van de factuur echter nog verder beperkt ingevolge artikel 4 van de wet op de marktpraktijken dat bepaalt dat ten laatste op het ogenblik van de contractsluiting de consument behoorlijk moet geïnformeerd zijn over de prijs en het voorwerp van de overeenkomst en dus ook over de verkoopsvoorwaarden.

 

Wat indien de handelaar enkel verwijst naar zijn contractsvoorwaarden die consulteerbaar zijn op het internet?

Ook hier stelt de rechtspraak zich relatief streng op door te stellen dat dit onvoldoende is om te oordelen dat de particulier/consument ook effectief kennis heeft genomen van de contracts- of factuurvoorwaarden op het internet zodat deze voorwaarden niet van toepassing zijn voor de particulier/consument.

Een genuanceerder antwoord zou evenwel beter zijn, rekening houdend met de vertrouwdheid van de partijen met dit medium en de rol die dit medium heeft gespeeld in de contractsluiting.

Indien de contractsluiting tot stand kwam via de website van de handelaar en alle communicatie tussen partijen via elektronische weg verliep of via de website van de handelaar en de particulier/consument de mogelijkheid had om de algemene voorwaarden op te slaan en af te drukken, dan dient geoordeeld te worden dat de particulier/consument wel degelijk kennis had of minstens kennis had moeten nemen van de algemene voorwaarden van de verkoper zodat de zodat de voornoemde voorwaarden wel degelijk van toepassing zijn op de particulier/consument.

Het is dan ook steeds raadzaam om te rade te gaan bij een gespecialiseerd kantoor incassorecht alvorens actie in rechte te ondernemen.

Advocaat vreemdelingenrecht is net een mens…

Een advocaat vreemdelingenrecht in Turnhout (grensstad in Noorder Kempen) krijgt zeer vaak cliënten met de Nederlandse nationaliteit over de vloer welke gebruik willen maken van de soepelere Europese en nationale Belgische wetgeving om hun buitenlandse partner via gezinshereniging een verblijfsrecht in België te doen toekennen.

De voorafgaande standaard te vervullen voorwaarde om tot een gezinshereniging te kunnen komen voor een buitenlandse partner van een Unieburger is het bekomen van de overschrijving van een verklaring van wettelijke samenwoonst met de buitenlandse partner of de voltrekking van een huwelijk tussen de Unieburger en de buitenlandse partner.

We gaan hier meer specifiek in op de gezinshereniging op basis van enerzijds de overschrijving van een verklaring van wettelijke samenwoning en anderzijds op basis van een deugdelijk bewezen duurzame relatie.

De voorwaarden voor gezinshereniging in het eerste geval zijn de volgende: beide partners dienen een wettelijk geregistreerd partnerschap te hebben, de aanvrager dient het bewijs te leveren dat hij of zij een duurzame en stabiele relatie heeft met de EU partner, beide partners dienen ongehuwd te zijn en dienen geen duurzame relatie te hebben met iemand anders, je mag geen familie zijn van je partner, er mag geen definitieve weigeringsbeslissing zijn om te huwen, je moet beiden ouder dan 21 jaar zijn, je moet een ziekteverzekering hebben en een gezinscel vormen met je EU partner en je EU partner moet voldoende bestaansmiddelen hebben (indien hij niet werkzaam is in België).

Er is in dat geval nu maar sprake van een “duurzame en stabiele relatie” als je kan bewijzen dat je

–        gedurende minstens 1 jaar, voorafgaand aan de aanvraag, onafgebroken in België of een ander land samenwoonde

of

–        elkaar tenminste 2 jaar kent en bewijst dat je regelmatig, telefonisch, via briefwisseling of elektronische berichten met elkaar contact onderhield. Binnen die 2 jaar moet je mekaar minstens 3 maal ontmoet hebben en die ontmoetingen moeten in totaal 45 of meer dagen betreffen

of

–        je moet een gemeenschappelijk kind hebben.

 

Veel buitenlandse partners van een Unieburger kunnen vaak niet voldoen aan deze voorwaarden en kiezen derhalve voor de aangifte van huwelijk om de voornoemde voorwaarden te vermijden.

Er is nu evenwel een relatief onbekend en dus ook onbemind (recent) artikel 47 van de Vreemdelingenwet dat stelt dat ook partners die niet voldoen aan 1 of meerdere voorwaarden voor een verblijf als wettelijk geregistreerd partner, een beroep kunnen doen op artikel 47 van de Vreemdelingenwet dat stelt dat ook de partner met wie de Unieburger een “deugdelijk bewezen duurzame relatie” heeft, een gezinshereniging kan aanvragen.

Zo zou het kunnen dat het gaat om een partner met wie de Unieburger nooit een partnerschap geregistreerd heeft. Of er is wel een partnerschap geregistreerd maar de partners kunnen het stabiele en duurzame karakter van hun relatie niet bewijzen aan de hand van 1 van de 3 mogelijkheden zoals hierboven besproken (artikel 40 bis, §2, 2e van de Vreemdelingenwet).

De partner die zich op deze bepaling wenst te beroepen moet enkel het bestaan bewijzen van zijn relatie met de unieburger, evenals het duurzame karakter ervan.

Dit laatste mag de buitenlandse partner met elk passend middel bewijzen.

Bij het onderzoek naar het duurzame karakter van de relatie houdt de Dienst Vreemdelingenzaken rekening met de intensiteit, de duur en de stabiele aard van de banden tussen de partners.

Indien de partner van de Unieburger derhalve beroep doet op artikel 47 van de Vreemdelingenwet zijn de voorwaarden die gelden voor de partners die een wettelijk geregistreerd partnerschap hebben, niet van toepassing.

Dit maakt met andere woorden dat “enkel” een “deugdelijk bewezen duurzame partnerrelatie” moet bewezen worden en dat aan de overige voorwaarden zoals deze gelden voor wettelijk geregistreerde partners, niet moet voldaan worden.

Gezien dit artikel relatief nieuw is (ingevoerd bij de wet van 19/3/2014) bestaat er omtrent deze topic nog weinig rechtspraak en rechtsleer.

De invulling van deze (zeer interessante) mogelijkheid om tot een gezinshereniging te komen dient derhalve nog te gebeuren door de rechtspraak van de hogere rechtscolleges.

Wordt vervolgd.

Advocaat handelsrecht is een veel gebruikte zoekterm

Advocaat handelsrecht in Turnhout

Veel mensen zoeken in de zoekmachines op ‘advocaat handelsrecht‘ en dan wordt je vervolgens als gespecialiseerd advocaat zeer vaak geraadpleegd door particulieren en handelaren die een geschil hebben met een handelaar die een factuur heeft opgestuurd aan de particulier of handelaar waarmee deze het niet eens is…

Wat is nu de rol en de waarde van een factuur?

De factuur is een document “post factum”: het wordt eenzijdig opgesteld door één van de partijen na de contractsluiting. Je kan je derhalve de vraag stellen wat de bewijskracht is van een dergelijk document.

Bij de beknopte bespreking van deze topic dient een duidelijk onderscheid gemaakt te worden tussen de factuur welke wordt overgemaakt aan een handelaar of aan een particulier.

Heeft de factuur betrekking op een handelskoop waarbij de ene handelaar een factuur overmaakt aan een andere handelaar dan levert de aanvaarding van de factuur door de koper-handelaar het wettelijk bewijs van het bestaan van de overeenkomst op, zoals die blijkt uit de vermeldingen van de factuur.

De grondslag voor deze bewijskracht is te vinden in het eertijdse artikel 25, 2e lid van het Wetboek van Koophandel: “de kopen en verkopen kunnen bewezen worden door middel van een aanvaarde factuur onverminderd de andere bewijsmiddelen die door de wetten op de koophandel zijn toegelaten”.

Krachtens deze bepaling wordt de aanvaarde factuur geachte de getrouwe weergave te zijn van de overeenkomst die tussen de partij tot stand gekomen is.

Zij levert het bewijs op van het bestaan van de overeenkomst en van het voorwerp van de overeenkomst zoals die uit de bepalingen van de factuur blijken (prijs, beschrijving van de koopwaar over de prestaties, enzovoort).

Heeft de factuur nu geen betrekking op een handelskoop, waarbij de factuur door een handelaar wordt overgemaakt aan een particulier/koper niet-handelaar dan levert de aanvaarde factuur niet het volledig bewijs op van de overeenkomst.

Nochtans is de aanvaarding van de factuur door een koper niet-handelaar niet zonder enige betekenis. Het niet protesteren van een factuur door de koper niet-handelaar kan in sommige gevallen beschouwd worden als een buitengerechtelijke bekentenis of als een uitvoeringshandeling van de overeenkomst.

Ten aanzien van een koper niet-handelaar zal de rechtbank evenwel minder snel oordelen tot het bestaan van een stilzwijgende aanvaarding van de factuur.

De vraag die zich stelt is derhalve vanaf wanneer er sprake is van een aanvaarding van een factuur.

De aanvaarding kan uitdrukkelijk of stilzwijgend zijn: 

Een uitdrukkelijke aanvaarding kan bijvoorbeeld blijken uit de ondertekening voor akkoord van de factuur, door een brief waarin de koper de goede ontvangst van de factuur meldt of uit enig ander geschrift.

De stilzwijgende en impliciete aanvaarding levert iets meer problemen op gezien de rechtbank alsdan moet gaan oordelen of uit het geheel van de omstandigheden kan afgeleid worden of er al dan niet sprake is van een effectieve aanvaarding.

 

Nogmaals:

Handelaren die een factuur ontvangen en deze niet protesteren worden geacht deze factuur te aanvaarden met als gevolg dat deze factuur onherroepelijk dient betaald te worden.

Het is derhalve zeer belangrijk voor een handelaar die een factuur ontvangt waarmee hij niet eens is dat hij deze factuur schriftelijk protesteert en op zeer duidelijke en uitvoerige wijze meedeelt waarom hij de factuur niet kan aanvaarden.

De handelaar heeft derhalve de verplichting om een onjuiste factuur te protesteren

Particulieren/niet-handelaren die een factuur ontvangen en deze niet protesteren worden niet automatisch geacht deze factuur te aanvaarden. Het bestaan van een overeenkomst kan tegenover een particulier/niet handelaar in beginsel derhalve niet bewezen worden door het inroepen van het stilzwijgen door de particulier bij de ontvangst van de factuur.

Ook voor particulieren raad ik evenwel aan dat ze bij ontvangst van factuur waarmee ze het niet eens zijn, de overige contractspartij hiervan schriftelijk in kennis zouden stellen door middel van een schriftelijk protest.

Het al dan niet protesteren van een ontvangen factuur en de inhoud van het protest zullen derhalve doorslaggevend zijn bij de beoordeling van een geschil voor de rechtbank.

Advocaat strafrecht is een specialisme

Advocaat strafrecht

Zoek je advocaat strafrecht in Turnhout in de zoekmachines, dan heb waarschijnlijk nood aan advocaat die voornamelijk pleit voor de Politierechtbank en Correctionele rechtbank.

De dossiers voor de Politierechtbank hebben veelal betrekking op verkeersovertredingen en inbreuken op de Wegcode en de Wegverkeerswet.

De dossiers voor de Correctionele rechtbank hebben veelal betrekking op inbreuken op de Strafwet.

Zowel in de dossiers voor de Politierechtbank als voor de Correctionele rechtbank zal de rechter in de eerste plaats uitgaan van de vaststellingen van de verbalisanten (politieagenten, inspecteurs en hoofdinspecteurs) ter beoordeling van het al dan niet bewezen zijn van de inbreuk.

De processen verbaal van de verbalisanten hebben in politiezaken een bijzondere bewijswaarde ingevolge artikel 62 van de Wet betreffende de politie over het wegverkeer.

Overeenkomstig voornoemd artikel hebben de processen verbaal opgesteld door de bevoegde verbalisanten namelijk bewijskracht tot bewijs van het tegendeel.

De rechter moet de inhoud van het proces-verbaal dan ook voor waar aannemen zolang de onjuistheid van de vaststellingen niet is aangetoond.

De bedoeling van de wetgever was er namelijk in gelegen dat men de moeilijke bewijsbaarheid van sommige misdrijven heeft willen verhelpen door een bijzondere waarde toe te kennen aan de vaststellingen door de verbalisanten van deze feiten.

Sommige misdrijven kunnen namelijk nagenoeg onmogelijk met de gewone bewijsmiddelen worden aangetoond, zoals verkeersovertredingen, die meestal in de vlucht worden begaan en waarbij de vaststelling wordt bemoeilijkt doordat er vaak gebruik wordt gemaakt van een rijdende voertuig.

Diegenen die beticht wordt van een politiemisdrijf kan evenwel ten te allen tijde het tegenbewijs leveren met alle middelen van recht.

De rechter beoordeelt hierbij op onaantastbare wijze de bewijswaarde van de elementen die als tegenbewijs worden aangevoerd.

Loutere ontkenningen of opgeworpen vermoedens door diegenen die beticht wordt van een politiemisdrijf zijn onvoldoende.

De rechtbank kan ook de betichte niet vrij spreken op grond van twijfel na een loutere ontkenning of het opwerpen van vermoedens gezien dit de bijzondere bewijswaarde van de vaststellingen van de verbalisanten in het proces-verbaal, volledig zou uithollen.

Verder worden er in de Wegverkeerswet nog een aantal vermoedens (wettelijke vermoedens) ingevoerd zoals bijvoorbeeld het vermoeden dat is vervat in artikel 67 bis van de Wegverkeerswet ingevolge waarvan wordt vermoed dat een inbreuk begaan is door de houder van de nummerplaat van het voertuig, waarbij de betichte evenwel het tegenbewijs mag leveren met alle middelen van recht. 

Een advocaat gespecialiseerd in het strafrecht zal dan ook steeds onderzoeken of er al dan niet enige onvolkomenheden in het proces-verbaal aanwezig zijn gezien het onvolkomen proces-verbaal niet langer de voornoemde bewijswaarde heeft.

Deze onvolkomenheden kunnen met name veroorzaken dat het proces verbaal de bewijswaarde tot het tegendeel verliest.

Dit wil niet automatisch zeggen dat er een vrijspraak volgt gezien de rechter zich ook nog op andere bewijselementen kan steunen of het proces-verbaal louter als een inlichting kan beschouwen in plaats van als bewijs tot het tegendeel.

Advocaten moeten dan ook steeds op zoek gaan naar onvolkomenheden zoals een gebrek aan datum, plaats vermelding, ondertekening, de niet vermelding van de naam en de hoedanigheid van de opsteller of niet goedgekeurde en geparafeerde aanpassingen.

Nuttig om op te weten is dat een proces-verbaal opgesteld naar aanleiding van verkeersmisdrijven, vastgesteld met bemande camera’s steeds de bewijswaarde hebben tot het tegendeel.

Deze verregaande bewijswaarde geldt voor onbemande camera’s enkel voor snelheidsovertredingen, het rijden door een oranje of rood licht en de technische voorschriften.

De wet voorziet dat deze vaststellingen binnen de 14 dagen na de vaststelling aan de overtreder dient overgemaakt te worden. Indien dit niet het geval is verliest het proces-verbaal ook dan zijn bijzondere bewijswaarde en zelfs de waarde van een inlichting.

Koopovereenkomst of aannemingsovereenkomst?

Advocaat schaderecht

Als advocaat schaderecht in Turnhout word ik niet alleen vaak geraadpleegd in verband met letselschade naar aanleiding van een verkeersongeval of een misdrijf doch eveneens in verband met contractuele schade naar aanleiding van een geschil tussen handelaars of tussen een particulier en een handelaar.

Zo werd ik geraadpleegd door een handelaar-eenmanszaak die een dakwerker heeft ingeschakeld om alle materialen te leveren voor het plaatsen van een dak, alsook om de nodige mankracht te leveren met het oog op de plaatsing van het dak.

Bij de beëindiging van de werken stelt mijn cliënt vast dat het dak allesbehalve volgens de regels van de kunst is gelegd en stelt mijn cliënt hiervoor de dakwerker in gebreke door een e-mail en een navolgend aangetekend schrijven.

De dakwerker werpt op dat het in dit dossier enkel zou gaan om een “koopovereenkomst” waarbij deze de materialen voor het plaatsen van dak heeft geleverd en er derhalve geen sprake is van een “aannemingsovereenkomst” op basis waarvan de dakwerker zou kunnen aangesproken worden als aannemer.

De dakwerker stelde dat het ter beschikking stellen van personeel “om een handje te helpen” niet maakt dat er sprake is van een aannemingsovereenkomst gezien  het hoofdbestanddeel van de overeenkomst erin bestond dat de nodige materialen voor de plaatsing van het dak werden geleverd.

Het geschil betrof derhalve een betwisting of er nu een aannemingsovereenkomst werd gesloten of een koopovereenkomst, waar mijn cliënt stelde dat de dakwerker een aannemingsovereenkomst heeft gesloten voor de plaatsing van een dak op zijn woning en hij schadevergoeding vraagt voor de gebreken in de uitvoering, terwijl de dakwerker stelde dat er slechts een overeenkomst werd gesloten voor de levering van materialen en voor de terbeschikkingstelling van personeel “om een handje te helpen”.

Zoals zeer vaak in schadedossiers zijn de feitelijke omstandigheden doorslaggevend. Zo ook in dit dossier.

Het dossier werd gedagvaard voor de Rechtbank van Koophandel en deze oordeelde dat mijn cliënt niet heeft aangetoond dat het de werknemers van de dakwerker zijn geweest die het dak geplaatst hebben en dat het dienvolgens de dakwerker is die de verantwoordelijkheid draagt voor de uitvoering van het werk volgens de regels van goed vakmanschap.

Gezien de Rechtbank van Koophandel de bal volledig mis sloeg tekende ik hoger beroep aan en het Hof van beroep te Antwerpen oordeelde in diens arrest van 17/12/2015 dat er in dit dossier sprake is van een “gemengde overeenkomst”, waarin zowel voorzien is in de levering van materiaal als in de huur van materiaal en van werk, waardoor de aannemer – dakwerker wel degelijk aansprakelijk kan gesteld worden voor de gebrekkige uitvoering van de werken.

 

In dit dossier kon namelijk bewezen worden dat volgens de offerte niet enkel materialen voor het plaatsen van het dak werden geregeld, doch dat er eveneens een kraan werd verhuurd met een machinist, alsook dat de werknemers van de dakwerker – aannemer zouden werken aan een tarief in regio van € 40 per persoon.

 

In dit dossier stelde het Hof terecht vast dat de werknemers van de dakwerker – aannemer voor in totaal 55,50 uren hebben gewerkt, alsook dat de machinist 17,45 uren heeft gepresteerd, hetgeen het Hof terecht doet besluiten dat het niet enkel gaat om een koopovereenkomst waarbij in aanvulling nog wat manuren werden gepresteerd doch dat er sprake is van hoofdzakelijk een aannemingsovereenkomst op basis waarvan de aannemer – dakwerker verantwoordelijk kan geacht worden voor de gebrekkige uitvoering van de aannemingsovereenkomst.

 

Het Hof oordeelde dan ook dat er een architect – deskundige diende aangesteld te worden om de gebreken te beoordelen en een gepaste schadevergoeding te begroten.

 

Belangrijk om te onthouden voor u als particulier of als handelaar is dat u steeds aan de hand van zeer concrete stukken (werkbonnen, offertes, overeenkomsten) dient te bewijzen wat de inhoud van de overeenkomst tussen partijen is.

 

Een dossier staat of valt met het al dan niet kunnen bijbrengen van dergelijke bewijzen. Diegene die een procedure start is ook degene die het bewijs moet leveren van zijn gelijk.

Zoek je een Advocaat handelsrecht in Turnhout?

Advocaat handelsrecht Turnhout

Zoek je advocaat handelsrecht Turnhout in de zoekmachines op het internet, dan vind je bovenaan Advocatenkantoor Tom Stappers. Het kantoor wordt geleid door de meest empatische advocaat van de regio Turnhout. Aangezien meer ondernemers de  smartphone en daarop de spraaktechnologie ontdekken, gaat men de zoekopdracht vocaal invoeren. Dit zorgt er voor minder typefouten en het is veiliger in de auto, omdat spreken makkelijker is dan typen. Deze vorm van input zorgt voor een nieuwe reeks , c.q.  langere zoekopdrachten. De zoekresultaten zullen in grote lijnen hetzelfde weergeven. Turnhout kent enkele vooruitstrevende en succesvolle advocatenkantoren. Zij hanteren een manier van registreren, rapporteren en declareren die de taboe doorbreekt van onduidelijke facturen of beter gezegd ereloonnota’s. De traditionele advocaat stuurt je ereloon nota’s terwijl je niet weet waarvoor je moet betalen. Dit is voor de cliënt zeer frustrerend, aangezien het een machteloos gevoel geeft. Toch is het de nieuwe generati advocaten die zich op de toekomst voorbereiden, waarbij zij ook toekomstgericht werken. Zij gebruiken een eenduidig,  transparant model waarbij de cliënt online kan volgen wat de voortgang in zijn of haar dossier is. Dit betreft een Europese trend en de advocatenkantoren die hier in mee gaan, zullen de nieuwe generatie van cliënten perfect kunnen bedienen. Deze zijn tenslotte opgegroeid met de mobieltjes c.q. smartphones en willen geen papier meer ontvangen. Alles digitaal waar mogelijk. Dit geldt ook voor de advocaat die op deze wijze kan streven naar een ‘paperless office’. Wens je als cliënt alsnog met je advocaat te spreken, dan kan dit. Deze kijkt in hetzelfde systeem, maar heeft uiteraard aanvullende rechten binnen het systeem om documenten te kunnen aanpassen. Het systeem verplicht de advocaat om gestructureerd te werken.  Een groot voordeel is, wanneer uw advocaat met vakantie gaat of voor langere tijd buiten strijd is, zijn of haar collega’s eenvoudig het dossier kunnen inzien. Alle stukken zijn elektronisch voorhanden. Uiteraard blijft er een fysieke documentenstroom bestaan, omdat niet het volledige juridische apparaat in België digitaal is. Toch zijn de advocaten die de digitale stap maken winstgevender, doordat zij hun tijd beter kunnen besteden. Geen onnodige rompslomp, maar streven naar een papierloos kantoor. De manier van automatisering zorgt ervoor dat kleinere kantoren ook grotere opdrachtgevers kunnen bedienen. Een dikke server met software, een slimme secretaresse en je bent als advocaat vertrokken. Jij hoeft je alleen maar te bekommeren om de cliënt en zijn verhaal. Doordat je als advocaat beter kunt focussen op je taak, geeft dit een positieve weerslag op de resultaten die je kunt behalen in de rechtbank… (indien een rechtsgang noodzakelijk is).