LED TL buizen vervangen

Je vast al eens een LED lamp in een kleine of grote fitting gedraaid, maar wist je dat je ook TL LED verlichting kunt kopen? Die hebben dezelfde voordelen als andere LED lampen en kunnen je geld en energie besparen.

 

Voordelen van LED lampen

LED technologie is zeer efficiënt. Er wordt heel weinig hitte opgewekt, daar tegenover staat een hoge lichtopbrengst. Op plekken waar je lange tijd licht nodig hebt zul je het lagere energieverbruik zeker merken. LED lampen komen in alle soorten en maten, van warm licht voor de gezelligheid tot koel licht om in te werken.

 

Verschillen tussen LED TL en fluorescentielamp buizen

Bij LED TL heb je een buis met een aantal kleine LED lampjes die in serie staan geschakeld met een chip. LED lampjes zijn gericht in tegenstelling tot een conventionele TL buis. Bij een ouder type TL armatuur is een spiegelsysteem ingebouwd om het licht te weerkaatsen, bij LED TL is dat niet nodig.

 

LED TL armaturen

Als je nieuwe verlichting op wilt hangen kun je daarvoor armaturen kopen die specifiek gemaakt zijn voor LED TL lampen. Dan heb je alleen de voordelen, en hoef je geen rekening te houden met oude technologie. Je kunt overigens LED TL buizen vaak gebruiken in oude armaturen. Dan hoef je in de meeste gevallen alleen de buis en de starter te vervangen.

 

We weten al langer dat LED lampen de toekomst van verlichting zijn. Met LED TL kun je ook in de schuur, op de badkamer en in de werkruimte voordeel behalen uit moderne LED technologie.

https://www.leds-depot.be/led-230v/led-tl-t8.html