Lospapelesdeldivorcio
Image default
Society / Law

In welk geval kies je voor een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundig onderzoek wordt vaak uitgevoerd om duidelijkheid te scheppen waar er onduidelijkheid is over een werknemer die en poos arbeidsongeschikt is geweest. Het kan dan voordelig zijn om een arbeidsdeskundig onderzoek uit te laten voeren, omdat die kan uitzoeken hoe belastbaar de werknemer is na de (lange) periode van arbeidsongeschiktheid, of er zicht is op terugkeer naar de eigen werkplek, of het werk eventueel passend gemaakt moet worden, of er eventueel een andere werkplek binnen dezelfde organisatie beter past of het juist beter is als de werknemer op zoek gaat naar een werkplek bij een andere organisatie. Al deze dingen kan een arbeidsdeskundig onderzoek voor u uitzoeken, en dat kan behoorlijk wat duidelijkheid scheppen.

Proces

Wat gebeurt er nou eigenlijk bij een arbeidsdeskundig onderzoek van AdXpert? Ieder bedrijf die arbeidsdeskundig onderzoek aanbiedt als een van de services pakt het natuurlijk anders aan. AdXpert voert zijn arbeidsdeskundig onderzoek uit aan de hand van interviews met de werknemer. De interviews bij ons arbeidsdeskundig onderzoek worden uitgevoerd door onze arbeidsdeskundigen. De bedrijfsarts heeft hierbij ook inbreng, en aan de hand van die interviews wordt er dan bepaald of de werknemer in staat is om het werk te hervatten. Wanneer dit het geval is, dan gaan we verder kijken naar de eigen werkplek, een andere werkplek binnen de eigen organisatie of een werkplek bij een andere organisatie.

Een arbeidsdeskundig onderzoek van het eerste, of tweede spoor?

Eigenlijk hebben we het al gehad over een arbeidsdeskundig onderzoek die van het eerste of tweede spoor is. Het verschil berust namelijk in het vervolgonderzoek na de interviews. Wanneer de werknemer terug kan keren naar de eigen werkplek, dat in ieder geval bij dezelfde organisatie is, dan blijft de werknemer op hetzelfde spoor als ze eerst was, dus een arbeidsdeskundig onderzoek van het eerste spoor. Wanneer er op zoek gegaan wordt naar een werkplek bij een andere organisatie, dan is het alsof de werknemer op een nieuw spoor gaat in haar leven. Oftewel een arbeidsdeskundig onderzoek van het tweede spoor!

Bekijk nu de website voor meer informatie.