Lospapelesdeldivorcio
Image default
Society / Law

De crisis op het moment

We stevenen op het moment af op een ongekend grote economische crisis. Anders dan gewend komt dit niet door het falen van de banken of het plots verliezen van vertrouwen in de valuta, maar door iets waar we nog minder controle over hebben. Het komt namelijk door het heersende virus dat aanwezig is over de hele wereld. Het begon allemaal in Wuhan, China. Na een tijdje werd daar besloten dat mensen thuis moesten werken en kwam de productie stil te liggen. Dit was al heel erg voor de economie, maar kon nog opgevangen worden omdat de rest van de landen wel door gingen zoals normaal. Maar toen het virus Italië bereikte en vanaf daar doortrok naar de rest van de wereld, was het gedaan met de economische groei van de afgelopen jaren. In bijna elk land ligt een groot gedeelte van de inkomsten stil, zoals bijvoorbeeld winkels en horecagelegenheden.

Ook is men bang dat de euro een slechte koers zal krijgen. Dit komt door landen als Italië en Spanje, die al heel slecht ervoor stonden voor de uitbraak van het virus überhaupt begonnen was. Zij willen nu financiële hulp om deze tijd door te komen, maar de rijkere landen in de Europese Unie, zoals Nederland, willen eerst zelf deze lastige tijd doorkomen, voordat ze hun geld uitgeven aan andere landen. Daarnaast willen ze duidelijke regels zien als ze dan inderdaad zullen helpen.

Het zijn dus onzekere tijden. Want als ondernemer in de horeca bijvoorbeeld, weet je hoogstwaarschijnlijk niet hoe jij je werknemers moet betalen. De loonsadministratie zal de eerste maand nog wel lukken, maar over een paar maanden weet  je nog niet. Deze salarisadministratie is voor jou dan echt een pijn punt, want de krachten leveren niks op, omdat je ze niet in kan zitten, maar kosten wel veel. Ontslaan begint dan steeds meer een optie te lijken.

https://www.cbbs.nl/